pondělí 13. srpna 2018

Z poslední doby


V poslední době jsem pobýval v Ivanovicích na Hané a částečně v Brně na Francouzské. To souviselo s návstěvami nemocnice a bude to pokračovat. Dodělal jsem také domácí práci scanováním. Šlo to těžko, ale musím si něco přivydělat. Poslouchal jsem kratičký pořad, myslím na rádiu Čas, kam volali posluchači a stěžovali si na důchodce, jak je obtěžují v supermarketech i jinde. Ano do jisté míry to chápu, ale chtěl bych všem říci, že budou-li mít štěstí, jednou z nich také budou důchodci, lidé s malým příjmem, velkým vydáním za léky a hledající každou úsporu. Důchodci jsou staří, neatraktivní, pomalí... Dnes máme kult mládí, i Karel Got zpívá ...jen mládí, nikdy stáří... sám je dnes přitom kmet. Jenže on je populární zpěvák stále a na supermarkety má lidi, kteří pro něho nakupují a pracují, takže to není typický příklad. Chtělo by to, když nic jiného, trochu tolerance a pochopení... Jak čtu, vláda chce přidat na důchodech a dost. Jenže jde na to chytře, aby to tolik nestálo, týká se to jen těch nejstarších nad 85 let. Snad se i my ostatní něčeho dočkáme. 

Když jedu vlakem do Brna či naopak do Ivanovic n. H. přes Vyškov, vidím nakládání celých vlaků dřeva do aut. V TV jsem viděl zprávu, že se dřevo bude nyní vozit do Číny. No to je úžasné. Místo abychom dřevo zpracovali a vyvezli nějaké hotové výrobky, tak vozíme kmeny přes půl zeměkoule. Jsou si toho vědomi, ale nic s tím nedělají. 

Ve vlaku jsem četl v Katolických novinách zprávu o řeckokatolické církvi na východě. Stěžovali si, jak jim Stalin ubližoval a jak usilují o vrácení majetku. No, on existuje i jiný pohled. Proč katolická církev zakládala řeckokatolickou církev na východě? Aby likvidovala pravoslavnou církev. Nezatěžovali se zakládáním katolických farností na východě, asi by s tím moc neuspěli, jednodušší a efektivnější se jim ukázalo zakládat řeckokatolickou církev, která má stejné bohoslužby jako pravoslavná církev, jen podřízenost spadala pod Řím. Podřízenost běžný věřící celkem nevnímal, zato stejnou bohoslužbu přijímal. Takže se řeckokatolická církev velice rozvíjela, aniž by deklarovala svůj skutečný plán.

Sleduji také zprávy o H-Systému. Je to lumpárna takhle ožebračit důvěřivé lidi, kteří si chtěli zajistit bydlení. Proč by měli být takhle okradeni? Nebo proč by to měl platit stát? – jak jsem slyšel. To jsme my všichni a platilo by se to z našich daní a z výdajů na různé potřebné věci. Mají to zaplatit ti, kdo to zavinili. Jedině ti nesou vinu!

Na Pražském hradě za účasti presidenta spálili hasiči na otevřeném ohništi červené trenýrky, které jistí chytráci vyvěsili na Hrad a tak vylepšili jeho pověst i vzhled. Nyní přišlo anonymní udání na Hrad, že spálením červených trenýrek poškozují ovzduší. Opravdu úžasný, geniální zákon, jehož uplatnění se skvěle uplatnilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat