neděle 5. srpna 2012

Vedra i o víkendu


Počasí v Brně je zhruba stále stejné. Sice občas mraky hrozí deštěm, ale nic se neděje, naopak trvá stále vedro. Cesty tramvají bývají nepříjemné, když tam není úniku před horkými slunečními paprsky. Je zde rozdíl třeba proti jižním Čechám, kde kroupy poničily úrodu v sadech. Jsem zvědav, kdy nastane změna i v Brně.

Prohlížel jsem si stavební práce v začátku ulice. Zatím nepozoruji, že by se blížil konec. Ulice Stará je také rozkopána, zjevně jde nejen o povrch, ale i o rekonstrukce sítí. To by potřebovala i naše ulice.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce upozorňuje na webu na nevhodné potraviny. Odkaz je zde: Potraviny na pranýři. Je to sice dobře, ale kladu si otázku, v čem to vlastně žijeme. Prostě zajdu do obchodu a vůbec netuším, jaký nákup si odnáším. Doma mohu prostudovat zmíněný web, ale ten jistě neobsahuje všechno. Obyčejný člověk je dnes vydán všanc všemu možnému. Uvažte si to sami. Mám někdy dojem, že potraviny jsou spíš na naši likvidaci než na výživu.

V pátek odpoledne jsme se setkali s přáteli Jožkou a Liduškou na zahrádce restaurace Pod kaštany u Dětské nemocnice. Popovídali jsme si. Jožka si plánuje postupný útlum cestování svým Hyundayem, nedivím se mu při dnešní dopravní situaci a cenám nejen benzinu. Rušivý moment v příjemné atmosféře znamenala návštěva rodinky olašských cikánů. Když si našli místo k usazení, domáhali se okamžité obsluhy. Personál jim vlídně sdělil, že momentálně to nejde (samozřejmě i my jsme museli chvíli počkat na obsluhu), cikáni se však hned urazili, zvedli se a za hulákání sprostých nadávek personálu odešli ke svému autu, s nímž nejspíš jezdí i pro sociální dávky. Byl jsem rád, že zmizeli.

Žádné komentáře:

Okomentovat