neděle 11. února 2018

Obnova blogu

Rozhodl jsem se obnovit tento blog. Po několika letech jsem zdejší byt převzal zpět do užívání a vidím zde velké změny. Ulice se opravuje, větší část až po ulici Hvězdovou již opravena je. Jak silnice, chodníky, parkovací místa... tak i sítě pod zemí. Provoz je pouze jednosměrný. Vyrostlo zde také několik nových domů s luxusním bydlením. Ráz ulice se velmi změnil, vypadá velmi dobře. Časem přidám nějakou fotografii. Budu psát o čemkoliv, co mi na mysl přijde, jak o ulici, tak o veřejných věcech.

Nyní však sedím po operaci na lůžku v brněnské Fakultní nemocnici v Bohunicích. V pokoji jsem sám, docela se nudím, naštěstí je zde televize, kterou ovšem musím platit vhazováním větších mincí do kasičky televizoru. Sledoval jsem pořad  Duel J. Soukupa na TV Barrandov. Kromě moderátora zde hovořili předsedové komunistů (Filip), SPD (Okamura) a činitel soc. demokracie (Hamáček). Ten mě zvlášť pobavil optimismem před sjezdem strany. Její  program je prý skvělý a lidé ho musejí jen poznat a přijmout. Je to směšné. Vstoupili do koalice s Babišovým ANO, mysleli si, že to snadno zvládnou. Copak nové hnutí s předákem bez zkušeností pořídí v politice? Co ale sami socialisté dělali za program? Inkluze ve školách, rušení prodejní doby v obchodech o svátcích, antikuřácký zákon, pitomá, účelová policejní reforma.... Toto je nějaký sociální program? Naproti tomu se Babiš ukázal jako kompetentní ministr financí, obratně vystupující na veřejnosti. Popularita a preference mu narůstaly. Socialisté byli najednou zděšení a rozpoutali proti Babišovi kampaň spolu s takovými esy jako Kalousek, ODS a další. Obvinění A. Babiše vypadá zcela účelově. Socialisté měli v gesci policii a zničeho nic se objevilo policejní obvinění (po deseti letech od události) a kompromitující videa na Babiše. Člověk by musel být slepý, aby neviděl účelovost tohoto konání. U veřejnosti s ním také jeho protagonisté neuspěli, socialisté zcela propadli ve volbách, další koaliční partner lidovci také a Kalouskova partaj prolezla nad pět procent volebního limitu s odřenýma ušima.

Také se mi v pořadu zamlouval Okamurův názor, že Česká televize by se měla zestátnit. Ano, pojem veřejnoprávní je lživý a nic neříkající. Jedině zestátněná televize bude plně pod kontrolou a nám odpadnou poplatky, což je také jen relikt počátků televize a rozhlasu, jehož se ale dotyční drží jen kvůli bezpracnému zisku.



Mimo tento pořad zmiňuji: Také se hodně mluvilo a psalo o protektorátním táboře pro osoby vyhýbající se práci v Letech u Písku. Šlo hlavně o cikány. Nepochybuji, že život v táboře byl krutý. Ale nebyl to koncentrační tábor. Takovéto zdůrazňování mi připadá účelové, připadá mi to jako urážka památky lidí, kteří prošli skutečnými koncentračními tábory. Například můj otec strávil skoro šest let v Dachau a toto byl opravdu smrtelně tvrdý koncentrák. Tyto lidi nikdo nevzpomíná! A dnešní cikáni nemají nic společného s cikány v Letech. Všichni pocházejí z odporných cikánských osad východního Slovenska, odkud hlavně za vlády G. Husáka byli přesouváni na Moravu a do Čech. To je jediný skutečný příspěvek Slovenska společnému státu! Všechny ty aktivity v jejich prospěch mají za cíl rozvracet a ponižovat český a moravský národ. Provádí něco takového Belgičané kvůli zločinům v Kongu, nebo třeba Britové kvůli zločinům a koncentrákům v Jižní Africe, bezuzdnému vraždění za opiových válek v Číně atd. Kolik Číňanů zahynulo při poslední japonské invazi? Co všechno mají ve světě na svědomí USA? A kdo v těchto zemích provádí sebemrskačskou politiku, jaká se kvůli umělému problému s cikány provádí u nás? Například pan moderátor v ČT24 nezapomněl zdůraznit že Češi vraždili Čechy! Prostě demagogický žvást. Kolik zlých bachařů bylo v padesátých letech ve věznicích? Jednak cikáni nejsou žádní Češi, jednak já jsem třeba jen a jedině Moravan. Dále to, že v Letech byli dozorci policisté, svědčilo spíš jen o tom že to nemohl být tak hrozný tábor jako ten hlídaný esesmany. Nemám rád tu odpornou Českou televizi, patří ji rozprášit a zavést místo ní státní televizi. – Na iDnes jsem četl vzpomínky pamětníků na Lety. No v kolika letech tam byli? Jaký máme dnes letopočet? Prostě cikáni lžou, zveličují, je to jejich nátura. Já nepochybuji o těžkém údělu tamějších vězňů, ale všechny tyto údajné vzpomínky jsou prefabrikáty, časem dotvořené k účelu špinění bílého obyvatelstva. Cikány znám z různých situací osobně a konstatuji, jsou to bajkáři, lháři, podvodníci, zloději... Ostatně v 90. letech jsme zde měli více cikánských afér. Vzpomenu jednu. Objevily se žaloby na stát s požadavkem obrovského odškodnění. Podávaly ho cikánky (samozřejmě za asistence tzv. neziskových organizací apod.), které prošly za minulého režimu sterilizací. Najednou tvrdily, že to bylo proti jejich vůli, že nevěděly, co se s nimi dělá... To byly samozřejmě lži, ale s potřebnou právní pomocí dosáhly svých vytoužených penízků, zaplatili jsme to my, daňoví poplatníci. Končím tímto: prostě já cikánům nevěřím vůbec nic! Vše jsou to účelové kampaně, o pravdu se nikdo moc nezajímá.

Žádné komentáře:

Okomentovat