úterý 25. září 2018

Trochu rušný začátek týdne

V pondělí jsem se dopoledne vypravil do ambulance bolesti ve FN Brno-Bohunice. Tam mě kdysi poslali brzy po operaci, občas tam podle stanoveného plánu zajdu. Seznámil jsem pana doktora se situací a řekl jsem mu, jak je to s urologií. Požádal jsem ho o předpis opioidních náplastí v té nejmírnější formě. Předepsal mi tedy náplasti Dolforin 25 a řekl mi, že i ony mají vliv na situaci s urologickými problémy. Tyto náplasti mám vyzkoušené z dřívějška ve stejné, pak i silnější formě. Účinkovaly dobře a žádná závislost na ně mi nevznikla. Užívání jsem tehdy skončil ráz naráz. Ovšem proti bolesti zabíraly jedině ony a pak kapky Tralgit. Předpokládal jsem naivně, že náplasti budou na urologické potíže neškodné. Vzhledem k informacím tedy užití náplastí pozdržím, pokusím se svou situací vydržet až do urologické kontroly. Dojde-li k odstranění vývodu moči, mám vyhráno a mohu konečně zažít úlevu od bolesti. Podotýkám sice, že celkově jsem již ve stavu rehabilitace. Aktivní léčbu včetně silných bolestí a hrozných nevolností a dalších potíží mám již za sebou. Oteklý krk a citlivé celé okolí nadále přetrvávají. A co ještě přijde, to teprve poznám.

Během dne jsem se pokusil vyhledat na internetu nějaké odhadce na výkup cenných obrázků. Nějaké mám a myslím, že nastal čas je využít. Bohužel jsem nedopadl zatím dobře. Kontaktovaný zástupce firmy netušil, kdo to byl Wilhelm Hawranek, což mě trochu šokovalo u údajného specialisty. Řekl mi, že zavolá za deset minut, nestalo se tak. No jistě není jediný, kdo se tím zabývá. Nejlépe by bylo ukázat to zde v Brně a promluvit si o tom. Žádnou podřadnou cenu bych ovšem nepřijal.

Už koncem týdne mi došla zpráva, že rádio, darované kdysi švagrem spolu s nábytkem ze zrušené kanceláře, je již opravené. Ani zde se mé očekávání nesplnilo. U pultu RT servisu Samsung zde na Francouzské mi řekli, že je vadná celá vstupní část, oprava by vyšla na cenu nového rádia. Pokrčil jsem rameny, vzal zpět peníze za dříve provedenou opravu (nyní to byla jen už jen reklamace), ponechal jim tam vše k likvidaci či nějakému využití.

Odpoledne mi volal bývalý spolupracovník AM. Nejdřív jsem ho považoval za toho specialistu na výkup obrázků, bylo to zmatečné, teprve po chvilce se vše vyjasnilo a zavolal jsem mu zpět a pozval ho na návštěvu. Přišel až k večeru a zdržel se dlouho. Nejdříve jsem si nemohl vybavit, kde jsme se vlastně seznámili, až v noci, kdy už jsem zase po třech hodinách nemohl spát, se mi vše vybavilo. Jak jsem seděli ve studiu na Kotlářské ulici. On u tehdy nové G3 a já ještě se starým neoriginálním Power Clonem jsme s užitím aplikace QuarkXPress 3 lámali publikace nakladatelství. Vedle několika dalších kolegů ovšem. Dnes je situace v nakladatelství úplně jiná. Vše se zadává ke zpracování externě, jen dva specialisté se zaměřují hlavně na obálky publikací a náročné práce. Externě pro ně scanuji knihy a sešity a dodávám hotové texty k vydání znovu. Když si mou práci srovnali s dřívějšími pokusy přímo v nakladatelství, byli mou prací nadšeni a už několik let ji provádím. Nyní je to jedna z možností si trochu přivydělat. Druhá možnost, menší jsou korektury pro jednoho dobrého známého, který se stará o vydávání některých časopisů a publikací. Napsal jsem ještě před pár měsíci pro něj článek Kdo je šmejd. Zde jsem popsal svou zkušenost s operátorem O2. Článek před pár dny vyšel.


V úterý ráno jsem jel do Ivanovic za manželkou, právě se při příjezdu chystala k odchodu na nákup. Věnoval jsem se tedy házení zbytku svých věcí, zejména knih a DVD a různých osobních věcí. Protože v bytě je wifi síť, aktualizoval jsem si zatím i iPhone. Pak jsem rychle spěchal na vlak před polednem zpět. Měl jsem žízeň, nic jsem po cestě nepil... doma po jídle mi nebylo dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat