pátek 26. srpna 2011

Léto ve městě


Na koupališti v Kovalovicích
Pondělek začal krásným letním počasím. Hned od rána se za plotem dvora objevili opět pracovníci a s pomocí menšího stavbařského stroje Locust začali bourat zeď ohraničující sousední zahradu, aby rozšířili vstup. Zřejmě zde bude vjezd pro auta. Z ulice možnost majitel domu nemá. Pak se věnovali úpravě terénu a bourání některých stavebních částí dvora. V úterý v pracích pokračovali, ve středu už zahradili vjezd provizorní bránou. Na výsledek bude nejlépe počkat, těžko to z pouhého pohledu odhadnout. – V úterý jsem spěchal hned ráno na soukromou zubní kliniku. Tuto péči si již několik let platím ze svého. Zuby mám díky kvalitní péči v pořádku, lépe než třeba před dvaceti lety. Jak dlouho mi chrup vydrží, samozřejmě netuším. 

Vedra trvala i ve středu. Odpoledne jsme po dlouhé době měli schůzku s Jožkou a Liduškou. Souhlasili s mým návrhem na setkání v Rytířské krčmě. Nakonec přišel Jožka sám, Lidušce prý ve vedru není dobře. Tak jsme poseděli jen ve třech, ve sklepní prostoře bylo příjemněji než ve vedru venku. K mému překvapení Jožkovi nechutnala místní specialita pivo s medovinou, no proti gustu žádný disputát. To platí pro každého, Eva zkusila malou sklenici piva Svijany 13º  kvasnicového a chutnalo jí. Popovídali jsme si a snad nám setkání zase někdy vyjde. V čtvrtek bylo stejné počasí, venku skoro nesnesitelně, až pozdě odpoledne jsem opět v Rytířské krčmě ochutnal kvasnicové pivo. Je dobré, má plnou chuť s nepatrnou hořkostí.

V pátek brzy dopoledne jsme si opět vyjeli autobusem do Kovalovic na koupaliště. Bohužel nejsou moc operativní, i v takovém vedru otevřeli areál až v  10 hodin, takže jsme půlhodinku museli počkat. Koupání bylo příjemné, voda osvěžující, příjemné teploty. Setrvali jsme tam dvě hodiny. V poledne už začalo přicházet více lidí.

Žádné komentáře:

Okomentovat