neděle 21. srpna 2011

Víkend horký a vzrušený

Vyklizená zahrada

V pátek bylo spíš pod mrakem, ale teplo, později odpoledne nás zastihl déšť na procházce bez deštníků.–  Hned ráno jsem viděl, že do prostoru před dvorem našeho domu přijelo několik aut. Skupina mužů vstoupila do zpustlé, hustě zarostlé zahrady sousedního domu. Nedávno jsem psal, jak odtam cikáni odnášejí úlovek do sběrny. Tentokrát bylo zřejmé, že nový majitel se ujímá nemovitosti a provádí vyklízení. Zahradu posekali, keře vyklučili, bazén zlikvidovali a všechen odpad odnášeli do kontejneru nákladního auta. Na obrázku je pohled z okna na výsledek jejich práce. 

My jsme tento den vyjeli na krátký výlet do nedalekých Kovalovic. Eva zde má nějaké pohledávky. Autobusem je to kousek za Pozořicemi. Vesnice se rozkládá v úzkém údolí s protékajícím potůčkem. Domy a zahrady stoupají do svahu. Prošli jsme se kolem pěkného rybníka a koupaliště. To se mi velmi líbilo, ale nešli jsme tam, protože Eva nebyla vybavena věcmi na koupání. Zkusíme to snad jindy. Video je od hráze rybníka. Eva se čistí od projevů loyality zde pobíhajícího psa.

Celý víkend byl poznamenán tím, že manžel Eviny nejmladší dcery, měl vážnou havárii a skončil v nemocnici   na JIP. Informace se objevila i ve sdělovacích prostředcích, například zde. Nejdříve zavládlo zděšení. V neděli odpoledne jsme ho navštívili, kromě nás a jeho manželky Veroniky s dětmi přišli i jeho rodiče a další příbuzná. Ležel na lůžkovém pokoji, čeká ho operace kolena. Vypadal už veseleji, zdá se to na dobré cestě. Měl radost z dětí, nejmenšího bral i do rukou. Celou neděli bylo horko, cestování v tramvaji či trolejbusu bylo úmorné.





Žádné komentáře:

Okomentovat