pátek 2. března 2012

Studenty moc nelituji

Minule jsem zmínil dům Francouzská 44. Na youtube se můžete podívat na drobný klip týkající se opraveného domu a souvislostí, odkaz je zde: Francouzská 44

Studenti vysokých škol pořádají protestní shromáždění, ale i různé jiné, spíš zábavné a zájmové akce. Vykřikují hesla proti reformě vysokých škol, řeční v médiích... Inu, nikomu se nechce platit, nepochybuji, že se jim vyhlídka na školné nelíbí. Zde v blogu jsem se o školném již zmínil, opakovat to nebudu. Kdybych mohl, rád bych se studentů zeptal: Kdopak to sedával před parlamentními volbami s bodrým panem Schwarzenbergem v hospůdkách a rozplýval se blahem nad tím, že jim tento panáček věnuje trochu pozornosti? Cožpak jste neviděli, že je to jen volební vějička? Tehdy vám vyhlídka na působnost pana Kalouska nevadila? Byli jste tehdy veselí, vysmívali jste se, buďte takoví i nyní. Být pravicového smýšlení znamená být in, zachovejte si tedy kýženou úroveň, plaťte nejen školné a nechovejte se jako socky, kterým se pošklebujete. Nebo je to s vámi jinak a byli jste jen spíš popletení?

Přikládám krátký klip přibližující běžnou atmosféru z pohledu od dolní části Černopolní ulice směrem na Merhautovu ulici, na Dětskou nemocnici, na restauraci U kaštanů, kam občas zajdu, na zastávky tramvaje, odkud denně někam jezdím.

1 komentář:

  1. Kdyby nešlo o moc vážné věci, o budoucnost našich národů, chtělo by se říct: "Dobře vám tak!" Ale obávám se, že mladí pravicoví antisociální pomatenci potřebují delší léčebnou kúru.

    OdpovědětVymazat