pondělí 18. června 2012

Nedělní vycházka na rozhlednu


V neděli trvalo velmi teplé letní počasí,  i když na obloze se objevovaly mraky. Tlak se měnil,  odpoledne jsem myslel, že může přijít bouřka. Po obědě jsme si vyrazili do Soběšic podívat se na tamní rozhlednu. Dočíst se o ní můžete zde: Soběšická garda Nikde jsem nenašel ideální popis cesty, nicméně jsou to známá místa, takže po chvíli cesty lesem jsme se dostali na správnou odbočku. Doporučuji tuto cestu jako nenáročný odpolední výlet i pro méně zdatné, oděv a boty stačí obvyklé městské. Ideální trasa je tato: Dopravíte se tramvají číslo 5 do Štefánikovy čtvrti. Tam na konečné najdete zastávky autobusů. Použijete číslo 57, směr Soběšice. Vystoupíte na zastávce Panská lícha, pak půjdete pěšky kousek po okraji silnice směrem do mírného kopce. Skoro nahoře uvidíte odbočující cestu doleva. Jsou na ní sice závory, ale těch si nevšímejte, obejděte je a po cestě jste za chvilku u rozhledny. Tam naleznete i lavičky vhodné k odpočinku a tabuli s turistickými informacemi. Vyjdete-li pak po schodech až nahoru, není jich příliš mnoho, odměnou budou krásné výhledy na Brno a okolí. – Delší a méně pohodlná cesta, jejíž část vede do prudkého svahu, odbočuje přímo ze zastávky Panská lícha mezi zahradami, pak se odbočí do prava do kopce.

V pondělí mi pošta doručila opravený psion. Skutečně šlo o výměnu flexi šňůr, jak jsem to odhadl. Také jsem se o této diagnóze předem ujistil dotazem na jednom fóru uživatelů. Jako bonus mi opravář vyměnil vypadlou krytku infraportu. Tuto přenosovou technologii však využívat momentálně nemohu. Nemám jiné zařízení vybavené touto parádní, ale již starou funkcí. Škoda. Pošta vylepšuje služby, doručení proběhlo podobně jako u soukromých kurýrních služeb. Nejdříve v pátek sms, že v pondělí balíček dojde, podle čísla balíku jsem se mohl podívat na jeho cestu. To však bylo celkem nicotné. V pondělí jsem tam četl pouze, že balíček doručí odpoledne. Tak se stalo. Doručovatel mi později odpoledne zavolal. Dal bych přednost flexibilnějšímu doručení, včasné domluvě na přibližném času, ale asi toho mají hodně. Celý den bylo horko, kromě návštěvy obchodu Brněnky na Lidické, jsem se ven nehrnul.

V Řecku proběhly volby. Zvítězili o fous konzervativci, ale jako vítězové voleb podle jejich úpravy dostanou 50 křesel v parlamentu navíc a tím pohodlnou většinu. Všichni evropští bafuňáři se rozplývají blahem a melou o pokračujících reformách. Směšné. Jaké reformy? Škrty, zdražování! A jako zdroj příjmů? Obrovské půjčky. Hospodářství v útlumu, daně se vybírají stále hůř a méně. Prostě eurocasino.

Žádné komentáře:

Okomentovat