neděle 11. září 2011

I v září je pěkně

V Pisárkách podél Svratky
Počasí už je typické pro září. V sobotu ráno chladněji, přes den až dusno. Přechod u zastávky tramvaje Dětská nemocnice v sobotu ráno opravovali. Silnice je zde opatřena vlnou pro zpomalení jízdy aut. Občas jsem na zastávce sledoval, jak si jednotliví řidiči s přejezdem poradí. Nezřídka ho někdo trochu obrousil podvozkem, zpravidla vozy jako Škoda Fabia. Po nějaké době si to obrušování vyžádalo opravu, vlna je nyní vyrovnána, takže nyní se řidiči obávat nemilého kontaktu nemusí.

Neděle 11. září. Výročí útoku na WTC v New Yorku. I naše sdělovací prostředky to nevynechaly. Na ČT 24 promluvil zástupce amerického velvyslance Joseph Pennigton. Samozřejmě zopakoval oficiální stanovisko. Když se ho moderátor zeptal na tzv. konspirativní teorie, vlídně poznamenal, že se při významných událostech objevují, tedy i nyní to není nic neobvyklého. Ovšem, jak pokračoval, my jsme to viděli v přímém přenosu, takže je to nepochybné.  Musím se tomu smát. I já jsem to tehdy v TV viděl. A právě to mi bylo podezřelé. Mám nyní například informaci, že BBC hlásila pád budovy WTC7 ve 4.57 hod. a samotná budova spadla o 23 minut později. O šest let později popřeli, že by něco věděli předem a že původní záznam je ztracený. Jasně. Takzvané konspirativní teorie přináší tolik závažných námitek, že je to vše podle mě zpochybněno. Jen samotný pád budov. Prostě je oficiální vysvětlení nevěrohodné. Víc se tím zde zabývat nechci, informací na internetu je dost.

Raději vzpomínám na nedělní vycházku do Pisárek. Bylo velmi teplo, přímo letně. Šli jsme odpoledne příjemnou cestou podle řeky. Občas se naskytlo posezení na lavičce a různé výhledy na řeku či do zeleně. Pokračovali jsme, dokud to šlo, cestička pak skončila, vrátili jsme se zpět. Opravdu vhodné místo na procházku. Restaurace na počátku cesty byla obsazená, jeli jsme tedy tramvají až k Dětské nemocnici a poseděli jsme chvilku na zahrádce restaurace Pod kaštany.

Žádné komentáře:

Okomentovat