úterý 4. října 2011

Co na nás chystají?

Starosta ze Suché Lozi, nynější politický činitel pan Gazdík vstoupil do politiky před časem rozpačitě. Venkovánek se otrkal a nyní se cítí jistý a nezřídka rozdává svá moudra, když už mu sdělovací prostředky jdou na ruku. Mne z toho zaujalo víc, ale zmíním zde jen jedno. Nechal se slyšet o možnosti zdanění tučných potravin. Nemá to z vlastní hlavy, takový nesmysl zavádějí v Dánsku. Například zdražují máslo! Hlavně že jsem nedávno četl článek o skandinávském výzkumu dokazujícím, že máslo vůbec není tak špatné, viz zde. Konzumenti i u nás by dle p. Gazdíka měli platit více, a tím se bude prosazovat zdravá výživa. Chudáci zemědělci, nepochybně jsou názorem toho blba nadšeni. Má opravdu přehled a rozumí i výživě! Oni tomu sice moc nerozumí ani studovaní lékaři, ale mudrlant ze Suché Lozi rozdává rozumy. Možná jsem ho však úplně nepochopil, není vyloučeno, že nejvíc ho nadchla možnost zdražování, jakéhokoliv. To je ta geniální myšlenka, o které, věřím, že jí rozumí. – Ale k původnímu tématu: kvalitní živočišný či rostlinný tuk je nezbytnou součástí výživy. Obezitu a zdravotní rizika sám o sobě nepůsobí. To vím z pouhé vlastní zkušenosti. Denně konzumuji slaninu, vepřové maso, vnitřnosti, sádlo, máslo, smetanu, vejce... ale vyhýbám se cukru a sladkostem, nepiju sladké nápoje, nejím ani rýži, brambory, chléb, pečivo, těstoviny, různé pochutiny jako chipsy apod. Tělesná váha je stabilně nízká, cholesterol v normě, cukry v krvi nepatrné. Zajímá-li to někoho, nechť pátrá po pojmu „optimální dieta“. 

V úterý koukám s úžasem do displaye laptopu. Něco se asi chystá na jiné úrovni. Na čtvrtek 6. října jsou do Berlína svolány měnové rozhovory ministrů financí Německa, Francie, dále předsedů Mezinárodního měnového fondu, Světové banky a Evropské centrální banky a OECD. Že by si chtěli jen zdvořilostně poklábosit? Těžko. Snad napoví tento článek: Něco velkého je zřejmě ve vzduchu. Uvidíme na konci týdne.

1 komentář:

  1. K předsedovi subjektu STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ, Petru Gazdíkovi, mohu napsat tolik, že před nějakou delší dobou jsem s ním vedl konfrontaci v záležitosti jeho vystoupení v televizním politickém diskuzním pořadu, ve kterém věc oprávněného požadavku obnovy samosprávy Moravy snižoval jinými slovy myšlenkou, že moravanství pro něj končí plotem posledního domu ve vesnici... ... jeho postoj je o to smutnější, že sám pochází z Moravy, notabene její východní části, tedy daleko od hlavní centralistické Prahy, ve které se již, po boku uměle vytvořené politické strany s nicneříkajícím názvem TOP 09, přiřadil k pražské oligarchii, která gaunerským způsobem, srovnatelným s parním válcem, neprávem likviduje a finančně ožebračuje všechno, co je moravské...

    OdpovědětVymazat