úterý 29. listopadu 2011

Co je zde nového

V sobotu bylo trochu příjemněji než předchozí den. V neděli zase mlha, že by se dala krájet. Ale počasí se vylepšilo a v pondělí bylo i slunečno. Mohli jsme si vyjít na delší vycházku. Přes tyto změny převládá chladné počasí. Co také na prahu prosince čekat? Tedy kromě sucha, musel jsem o víkendu zajet na hřbitov zalít stromečky, což je touto dobou nezvyklé.

Na Francouzské se stavební činnost přesouvá do interiérů. Například od rohového domu s ulicí Hvězdovou zmizelo lešení. Fasáda je zatím neřešená, zřejmě pracují uvnitř. Vždy jsem si toho domu všímal a říkal si, že je ho opuštěného škoda. Nyní dostal dvě patra navíc, což je pro rohový dům správné, zvláště když okolní domy ho převyšovaly. Jak to dopadne, uvidím asi na jaře. Původní dům byl starý, měl členitou fasádu, nová patra jsou strohá. Snad to architekt vymyslí dobře. Kousek níž směrem k Cejlu přibyl po levé straně hotel. Tak se po rekonstrukci proměnil jeden nájemní dům. Z chodníku je vidět luxusní interiér restaurace, sice osvětlený, ale zatím bez života. Netuším, jakému účelu může sloužit hotel takové kvality v těchto místech. Je ovšem pravda, že většina domů zde už září novotou po rekonstrukcích. Obrázek této ulice z konce minulého století se dnes hodně změnil k lepšímu. Informaci o hotelu najdete zde: Old Town Hotel, Brno. Končí také práce na domě Francouzská 44, o němž jsem se již dříve zmínil. Právě dokončují fasádu. 

Toto jsou pěkné obrázky. Být poslancem Evropského parlamentu je opravdu terno. Obrovský plat a relaxace.

Toto video s titulky na téma Libye je velmi výstižné. Ve sdělovacích prostředcích se s takovými informacemi sotva setkáte.

Žádné komentáře:

Okomentovat