pátek 4. listopadu 2011

Smog nad Brnem

Počasí nebylo počátkem týdne příjemné, smog se vznášel nad městem, prý tentokrát to bylo stejné jako někde v Ostravě. Ve čtvrtek bylo docela jasno a vál vítr, takže s tzv. inverzí problém nebyl, ale v pátek jak by spadla na Brno deka. Mně to celkem nevadí, jen že je příliš tmavo. V Bohunicích, kde jsme byli na procházce, jako vždy vane vítr, je tam po stránce ovzduší daleko příjemněji než v centru města, přetíženém dopravou.

Před nějakou dobou jsem zde v blogu napsal něco o Amway. Protože produkty této firmy spokojeně používám, podivil jsem se na internetu mnohým podivným negativním výlevům. A začal jsem psát blog na téma Amway, kde popisuji to, co a jak používám. K nalezení je zde: amway.brno-positivne.

Tlachy ve sdělovacích prostředcích na téma Sýrie neberou konce. Nějakou objektivitu, hlasy různých stran a názorů po zkušenostech se sdělovacími prostředky nečekám. Proto mě zaujalo, že se přece jen někdo odhodlal napsat článek zcela odlišný, jistě i díky tomu, že má přímý kontakt přímo do místa dění. Článek je zde: Sýrie: o čem se nemluví  Jak to přesně v Sýrii je, ovšem netuším, jen pokud mohu, porovnávám informace. 

Každý den čtu o problémech Řecka, stále se kladou otázky, zda se kvůli němu rozpadne EU atd. Přiznávám se, že tomu nerozumím. Licituje se s přímo nepředstavitelnými částkami. Kde se nabraly? Přitom bilance zahraničního obchodu evropských států je prý vyrovnaná. To vše svědčí jednak o tom, že jde především o finanční hry a machinace, jednak že ty peníze jsou nepředstavitelné, tedy mimo realitu. A proč zrovna Řecko se stalo černou ovcí? Proč ho mají „zachraňovat“ ti, kdo mají dluhy ještě větší? Jak je na tom Japonsko, Německo, Francie, Británie a zvláště USA? Obamovi stačilo jen navýšit limit amerického dluhu – a jede se dál. Můžete pročítat tabulky, čísla se ale příliš liší, psané názory jsou také příliš různé. Pro mě je jako trvalá připomínka smrt amerického presidenta Kennedyho. Nic se nevyšetřilo. Ani nemohlo. Tento president chtěl udělat zásah do americké měny, chtěl vrátit státu ústavní právo vydávat peníze. Nepochybuji, že to byl důvod, proč přišel o život a proč se nic nevyšetřilo. Dokud se měny nejen evropských států nevymaní z chapadel nynějších vlastníků, nic se nezmění, nezlepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat