čtvrtek 2. června 2011

Přehrada vypadá nadějně

Práce na staré ruině, vedlejší vpravo je ve stejném stavu.

V pondělí pokračovalo teplé počasí. Vypravili jsme se na nenáročný výlet na přehradu. Z Bystrce jsme si udělali pěší vycházku na Sokolské koupaliště a zpět. Hladina přehradního jezera byla prázdná, zahlédl jsem jen dvě jachty. Pravidelná lodní doprava začíná v červnu. Voda se zdála čistější, což je do sezony nadějné, pouze u hráze jsem si všiml nahromaděného odpadu včetně plovoucích plastových nádob. Škoda že se podnikají jen velké, nákladné akce na oživení přehrady, bylo by dobré i drobné čištění. Na odpad u hráze by stačil jeden člověk s nenáročným vybavením. Aktuální článek k tématu je zde.

Jak jsem pokusem zjistil, kočička Čiko si nejvíc pochutná na kondensovaném (neslazeném) mléku. Jak spatří, že beru misku, stává se nezvladatelnou, dere se za pochoutkou. Misku vylizuje do čista a už se s mňoukáním dívá, zda dostane přidáno. Rovněž jí šmakuje sýr Reverend, jen jí ho musím rozkrájet na malé kousíčky. Jen režim jejích návštěv bývá nevhodný, dožaduje se vstupu ve dvě v noci či v pět ráno. Tak vstřícný ovšem nejsem.

Ve střední části ulice zřejmě nastává demolice či rekonstrukce jednoho ze zchátralých domů, číslo orientační je strženo, ale nejspíš to bude číslo 44.  Dopoledne tam pracují, je nutno přejít na druhou stranu, odpoledne je chodník volný. Sundali střechu a odhalené trámy věru vypadaly velmi sešle. Uvidíme, co z toho bude. Rovněž vedlejší dům se zabedněnými okny v přízemí by zasloužil odpočinutí věčné. Zatím však v patře bydlí nějací obyvatelé. Tyto dva domy jsou zde nejzchátralejší. Pracuje se ovšem i na asi dvou dalších domech v ulici.

Ve čtvrtek jsem u automatu na mléko narazil na jeho servisního technika. Zrovna čekal, až někdo přijde, aby seřídil dávkování. Minule jsem se zmínil o vratké poloze láhve na plošce u odběru. On mě upozornil, že na zvrásněné plošce se nachází zarážka, ke které se láhev musí přisunout, pak stojí rovně. No, mohlo to být řešeno viditelněji. Do láhve nateklo skutečně méně mléka, otevřel tedy automat a zbytek doplnil a tím i seřídil dávkování pro další odběry.

Žádné komentáře:

Okomentovat