středa 18. dubna 2012

Jarní čištění ulice


V pondělí bylo zataženo, ba deštivo. Na ulici jsem si všiml probíhajícího blokového čištění komunikace. Obyklý obrázek čisticího vozu s kartáčovými sběrači. Doplňovaly ho dvě čety pracovníků s vozíky na odpadky a smetí, vybavení potřebným náčiním. Podle jejich vzhledu jsem usoudil, že jsou mezi nimi lidé bez zaměstnání, kteří musejí takto pracovat, aby nepřišli o dávky v nezaměstnanosti. Ovšem to je jen moje domněnka odvozená z pouhého pohledu kolemjdoucího. Ulice pěkně prohlédla, už ve středu se však objevil na chodníku před zchátralým domem č. 42 vyhozený starý nábytek. – Eva jela v pondělí za maminkou na Kociánku. Jako obvykle poseděly také na jednom z tamních pěkných míst vyhrazených odpočinku. Pochválila nový sedací nábytek a hned nato se dozvěděla, že z tohoto jednou firmou darovaného nábytku kdosi polovinu odcizil a zřejmě si odvezl. Hyeny se najdou všude a nestydí se okrádat i domov pro seniory.

E-mailem mi přišel text, který údajně sepsal 66letý Zdeněk Mejzlík z Týna nad Vltavou. Popisuje hrozný příběh své dcery postižené roztroušenou sklerózou. Léky už nestačily, ale zabralo konopí. A to je problém, uživateli hrozí postih kvůli droze. Proto vznikla iniciativa, která se obrací na veřejnost s žádostí o podpis petice za legalizaci konopí k léčebným účelům: www.lecebnekonopi.cz/petice/podepsat. Já sám s tím žádnou zkušenost nemám, ale pokud to pomáhá v tak hrozné nemoci, souhlasím.

Divadélko rozpadu politické strany Věci veřejné je k smíchu i k pláči, zejména uvážíme-li, že jde o vážnou věc řízení státu. Mám pocit, že paní Peake a její nové squadře se zalíbilo v dobře placených funkcích, a proto se snaží z pádu VV do nicoty vyváznout s nově založenou politickou stranou do dalších let příjemného sněmovního života. To se líbí koaličním politikům, rádi budou pokračovat s jistou potřebnou podporou nové strany a hrát si na ušlechtilé, kteří nic nechtějí mít se zloduchem V. Bártou, od něhož se najednou teatrálně distancují. Co na tom, že do parlamentu byla zvolena konkrétní politická strana, že ta má mandát od voličů. Ne žádná odštěpená skupina! Klidně ji však pí Peake a její věrní opustí a budou se ohánět všelijakou sofistikou, aby si zdůvodnili a ospravedlnili pokračování pod novou vlajkou. Koho ale nyní budou zastupovat? Jen sami sebe. Pokud stranu opustili kvůli pocitu nemožnosti dál v ní politicky pokračovat, měli by rezignovat, odejít z politiky a začít zcela znovu, až si získají novou podporu voličů. Ano, to by bylo morální rozhodnutí. Ale to je samozřejmě sci-fi.

Žádné komentáře:

Okomentovat