středa 4. dubna 2012

Pell-mell uprostřed týdne


Pesimistický výhled počasí se mi nenaplnil, chladno bylo jen na aprila. Další dny máme příjemné jarní počasí. Méně příjemné jsou zprávy o zlodějské činnosti, která svou drzostí nezná meze. Nemám na mysli běžné krádeže, ale všelijaké drzé podvody. Tak třeba zástupce vlastníků bytů v Sokolově si řekl při sjednávání zakázky o úplatek. Podle toho byla zakázka na opravu panelového domu zadána, samozřejmě předražená, ale pan zástupce vyinkasoval  700 000 Kč a ještě měl tu drzost svůj postup obhajovat. Účetní v karlovarské spořitelně odčerpávala z interního účtu firmy peníze pro svoje potřeby, přišla si na dva miliony. Její drzost je také úžasná. I jednoduššímu jedinci může být jasné, že to jednou praskne. Dva kriminálníci z Brněnska vyšli z vězení a vymysleli plán, jak získat peníze v realitách. Oslovili lidi, kteří měli finance, s nabídkou bytů a domů, jedna splátka za byt činila 300 000, za dům 600 000 Kč. Pohádka, kterou vyprávěli, byla v tom smyslu, že jde o majetky zadlužených lidí, takže nemovitosti jsou k dostání levně. Pravda byla taková, že žádné nemovitosti neexistovaly. Takže páni kriminálníci se vesele vozili v luxusních autech, a když se nedočkaví zájemci podezíravě ptali, poslali třetího fešáka, který jim jako fiktivní zástupce banky vše „odborně“ vysvětlil. Škoda činí asi 30 milionů Kč. 

V Maďarsku vládnou nyní drakonické zákony vůči kuřákům. Zapálíš si na ulici, dostaneš pokutu. Považuji to za dementní opatření. Čekám jen, kdy vyrukuje někdo někde s drakonickými zákony vůči tučným potravinám, vůči sladkostem, vůči alkoholu... kde by se dalo skončit? Co auta na benzin? Ta jsou zdraví a životnímu prostředí prospěšná? Ale takové mudrování nemá konce. Ve skutečnosti to vše jsou záminky na ovládání obyvatelstva a jeho finanční okrádání. Důvody jsou vždy liché, pro hlupáky dobré. Ale co... těšit nás může, že TV Barrandov zabodovala u diváků pořadem o zpěvačce Ivetě Bartošové. Prý to sledovalo 600 000 diváků. Jen co na té hloupé husičce může lidi zajímat, nechápu.

V úterý odpoledne se premiér Nečas úlisně usmíval na německou kancléřku a mohl se přetrhnout, aby ji na tiskové konferenci úslužně doplnil. Idylka, naprostá shoda, vše v pořádku. Večer však bylo oznámeno, že Věci veřejné odejdou z vlády. V pozdně večerní diskusi na stanici ČT 24 se odehrál přímo komický výjev se špatnými herci: protřelý ministr financí, hloupá knihkupkyně ze Žďáru toužící mj. po presidentské funkci a trapný místopředseda Věcí veřejných. Špatný kabaret s přihloupými gagy. Vrchol byl na konci, kdy po plácání o tom, jak ministři VV podají příští den demisi a co bude asi následovat, přišla zpráva od předsedy strany VV, že ještě nic podávat nemusí. Pan místopředseda Jarolím si s tím nevěděl rady a jen cosi koktal. Dojemné bylo také jeho líčení sponzorů VV. Mluvil s nimi, ví o jejich motivech, ale kdo to byl, jak se jmenuje, na to si pan místopředseda ne a ne vzpomenout.

Žádné komentáře:

Okomentovat